Angajații AJOFM Sălaj își cer și ei drepturile

După ce în urmă cu aproape o săptămână au avut un start timid prin organizarea unui protest spontan în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj (AJOFM Sălaj), în 22 noiembrie au început protestele organizate în cadrul instituției. Între orele 8 – 10 angajații au ieșit pe treptele din fața instituției și și-au exprimat nemulțumirile, frustrările și indignarea cu privire la lipsa de echitate și transparență cu privire la salarizarea injustă a instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii. Activitatea cu publicul nu a fost blocată, reprezentanții de sindicat apreciind că cetățenii nu trebuie să aibă de suferit de pe urma problemelor cu care angajații se confruntă. Știrea a fost confirmată de Ionel Mureșan – directorul instituției, acesta fiind de părere că „situația ar trebui rezolvată mult mai elegant din partea Ministerului Muncii, nu cred că ar fi nevoie ca să se protesteze pentru obținerea unor drepturi salariale care sunt firești, în condițiile în care angajații nu se cer salarii mai mari, ci un nivel de salarizare echitabil și egal în cadrul instituțiilor din toată țara. Desigur că dacă discutăm despre nivelul de salarizare, atunci angajații noștri au rămas cu salariile cele mai mici din sistem și este firesc și normal să se lupte pentru revendicările lor”.

Dacă aruncăm o privire peste lista de cerințe ale personalului, vom vedea că sunt lucruri cât se poate de clare, de simple și de obiective: tratament echitabil, remunerare corectă și condiții de muncă adecvate. Se pare că personalul instituției este determinat să nu renunțe la proteste și să continue să-și ceară drepturile până când cineva îi va auzi și va lua măsurile care ar trebui să conducă către o lege a salarizării care să nu mai conțină discriminări sau care să fie favorabilă doar pentru anumite instituții, în contextul în care se dorește să credem că suntem liberi și egali în drepturi. În continuare menționez o mică parte din mesajul angajaților din cadrul AJOFM Sălaj, care sintetizează starea de nemulțumire existentă: „Nu putem continua să acceptăm tratamentul nedrept și ignorarea nevoilor noastre legitime. Cerem guvernanților să acționeze în interesul nostru și să recunoască contribuția noastră la societate. Solicităm sprijinul publicului și a colegilor noștri din diverse sectoare. Uniți în voce și acțiune, putem determina schimbarea de care avem atâta nevoie. Suntem profesioniști, suntem dedicați, suntem oameni. Este timpul să fim tratați cu respect și să fim recunoscuți pentru munca noastră. Ajunge!

3 Thoughts to “Angajații AJOFM Sălaj își cer și ei drepturile”

  1. […] După ce în urmă cu aproape o săptămână au avut un start timid prin organizarea unui protest spontan în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj (AJOFM Sălaj), în 22 noiembrie au început protestele organizate în cadrul instituției. Între orele 8 – 10 angajații au ieșit pe treptele din fața instituției și și-au exprimat nemulțumirile, frustrările și indignarea cu privire la lipsa de echitate și transparență cu privire la salarizarea injustă a instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii. Activitatea cu publicul nu a fost blocată, reprezentanții de sindicat apreciind… Citeste mai mult […]

  2. Viorica

    Care drepturi ca si leau castigat in instanta ca au salarii mai mari decat cei de ka pensii,sanatete,etc.

  3. Anonim

    Pe principiul „copilul dacă nu plânge nu primește țâță”, dictatura bugetarilor se întărește continuu.

Leave a Comment